Management drives

Management Drives ondersteunt de performance verbetering van individu, team en organisatie, vanuit de kracht van mensen en hun intrinsieke drijfveren. Deze methodiek maakt inzichtelijk wat een persoon motiveert. Daarmee creëer je een gemeenschappelijke taal om gedrag binnen het team en de organisatie bespreekbaar te maken en blijvende veranderingen door te voeren.

Als coach ben ik partner bij Management Drives. Ik gebruik deze methodiek als daar behoefte aan is tijdens coachtrajecten, teamcoaching, verbetertrajecten of het matchen van de juiste persoon bij een functie.

Hoe werkt Management Drives?

Je vult online een vragenlijst in en krijgt een persoonlijk profiel. Dit profiel geeft je inzicht in waarom je handelt zoals je handelt, maar ook hoe je onder druk werkt. Daarbij gebruikt Management Drives een taal met zes kleuren, weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur.

Heb je als team allemaal een profiel aangemaakt? Dan kun je elkaar in de bijbehorende app toevoegen om de samenwerking uit te lichten. Je leert elkaar kennen, begrijpt elkaar en snapt waarom de ander zich gedraagt zoals hij of zij doet. Door het spreken van één gemeenschappelijke taal op basis van 6 kleuren, kun je je richten op bewustwording, beweging en borging van gedrag voor individuen, teams en organisaties.

De theorie achter Management Drives

Drijfveren zijn motivatoren die voorspellen hoe een team of persoon zijn kennis, vaardigheden en competenties inzet. De theorie van Management Drives is gebaseerd op de studies van Clare W. Graves (1914-1986) en is al in een vroeg stadium geautomatiseerd. Graves baseerde zich op Jung en Maslow. De zes kleuren hebben elk een betekenis op organisatie- en teamniveau en op iemands persoonlijk leiderschap.

Management Drives is uniek, omdat het een verbinding legt tussen:
• organisatieontwikkeling en cultuur
• teamontwikkeling
• individueel leiderschap

Wil je meer weten over Management Drives? Bekijk het filmpje.

Ervaring met Management Drives

Kort samengevat; top! Uitgebreid samengevat; helemaal top!

Pam heeft binnen ons bedrijf de managementdrives geïmplementeerd, dit op zowel individueel- als op teamniveau. Allereerst zorgt voor een dusdanige sfeer dat iedereen zichzelf durft te zijn, iets wat gelijk zorgt voor rust maar ook eerlijkheid. Daarnaast gaf ze heel veel ruimte voor een dialoog, maar tegelijk kwam ze er als een mediator tussen, niet om te bemiddelen maar helderheid te creëren tussen meerdere personen. Verder neemt ze uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen. Al met al dus een heel fijne ervaring mogen hebben met Pam!

Raakt precies de juiste snaar

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat Pam precies de juiste snaar raakt in de drijfveren sessies.
Op zowel individueel niveau als in groepsverband weet Pam op transparante en gepaste wijze de
vinger op gevoelige plek te leggen, om teams met de koppen in dezelfde of de juiste richting te
krijgen. Ontwikkeltrajecten: Soms een noodzakelijk kwaad, maar in het geval van Pam een
kadootje dat teams en individuen verder- en samenbrengt!

Pam geeft je inzicht in je organisatie waar je weer mee verder kunt bouwen.

Wij hebben als organisatie veel profijt gehad van de trainingen van Pam. Ze heeft ons een
stuk bewustwording meegegeven over eenieder zijn persoonlijkheid en handvaten gecreëerd
waarmee je elkaar beter leert begrijpen in samenwerkingsverband. Pam geeft je inzicht in je
organisatie waar je weer mee verder kunt bouwen.

Dit geeft ruimte voor iets nieuws op mijn pad

Pam geeft vertrouwen, waardoor ieder onderwerp bespreekbaar is.
Het traject met Pam heeft me inzichten gebracht, waardoor ik blokkades uit de weg kon ruimen. Dit geeft ruimte voor iets nieuws op mijn pad.

Contactformulier

Ook samenwerken met vørandre? Laat je contactgegevens achter en ik neem binnen 24 uur contact met je op.